Hond ’s nachts laten slapen zonder janken

Zorg voor een herhalend slaappatroon: u laat iedere avond rond 22.30u voor de laatste keer (bijvoorbeeld) uw hond uit. Komt u thuis dan geeft u de hond een hondenkoekje. Is de hond sowieso al moe, dan gaat hij nu in de bench. Zorg voor een comfortabele bench, met eigen dekentje en zachte knuffel. Plaats ’s avonds altijd een doek of dekentje over de bench, voor een beschut gevoel.

Is de hond nog helemaal niet moe, dan kunt u nog zo’n 10 minuten een ‘vermoeiend spelletje’ met hem uitvoeren. Na 10 minuten stopt u hiermee. De hond zal vast nog iets willen drinken. Vervolgens gaat de hond nu naar de bench en ‘stopt u hem knus toe’.

  • U kunt overwegen om enkele nachten, ter introductie, bij uw nieuwe hond te slapen in de woonkamer.
  • Slaapt de hond nu echt alleen? Zorg ’s nachts voor een klein beetje verlichting in de woonkamer (één schemerlampje aanhouden) en wellicht de radio nog zachtjes aanhouden. Honden voelen zich doorgaans prettiger hierbij.
  • De radio zorgt niet alleen voor een minder eenzaam gevoel, maar ook voor afleiding van geluiden van buitenaf. Honden horen ieder geluidje van buiten, de radio ontneemt dit een beetje.
  • Jankt uw hond ’s nachts alsnog? Probeer dit helaas toch te negeren. U en uw hond zullen echt even moeten doorzetten. Nu toegeven, en de hond bij u laten slapen, zorgt ervoor dat uw hond hierna nóg moeilijker zal wennen aan alleen slapen.