Hond in de tuin, lees hier de tips

De meeste hondenbezitters weten er alles van; daar waar gras is graaft de hond graag! Even een plasje, en daar begint het graven. Ook in de eigen tuin. Menig hond heeft al heel wat graspollen uit de grond gegraven (gerukt), het is gebeurd voordat u er erg in heeft. Voor de hond is de grasmat heerlijk, maar indien het u toch teveel van het goede wordt is het wellicht tijd voor een andere bodembedekker in de tuin.

Kunstgras?

Kunstgras lijkt voor de hand te liggen, en toch is het onhygiënisch wanneer de hond met regelmaat urineert in het kunstgras. De meeste honden poepen niet in de eigen tuin, alleen wanneer zij last hebben van buikloop wil het wel eens gebeuren dat zij diaree laten lopen in de tuin. Dit grondig opruimen met een graslaag wordt lastig, ook bij kunstgras.

Alternatieven

Klein grind kan een mooi alternatief vormen voor gras, dan wel kunstgras. Zoals het type Ardenner Split, wat in big-bags te koop is. Zodra de hond graafbewegingen maakt, is het een kwestie van een hark erbij pakken en het grind weer keurig aanharken. Schoonmaken kan d.m.v. schoon sproeien met een tuinslang. Grind absorbeert geen vloeistoffen als urine en diaree. Houtsnippers of kokosstukjes zijn lastiger te reinigen gezien het ruwe oppervlak.

Uw hond zal in eerste instantie vreemd opkijken van de verandering in de tuin, want niets werkt zó uitnodigend om een ’tussendoor plasje’ te plegen als in het gras. Met name reutjes vinden het heerlijk om daarna nog even flink te graven. Hebt u siergrind als bodembedekker genomen, dan nodigt dit de hond direct minder uit om nog even te plassen.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (Suzan), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.