Wat kun je doen tegen het haarverlies van je hond?

De meeste honden verharen -op enkele honden na, zoals de Labradoodle. Honden met een lange vacht, zoals Bordercollies en Golden Retrievers, verliezen gedurende de dag plukken en dotten ragfijn haar. Maar ook kortharige honden kunnen flink verharen, al dan niet doordat zij in de rui zijn. Je bent gek op je huisdier, maar het haarverlies begint een serieus probleem te vormen.

Redenen haarverlies

Om diverse redenen kan je hond verharen. Allereerst verharen honden (uitzonderingen daargelaten) altijd haar gedurende de dag. Je krijgt hoe dan ook met hondenhaar door je woning te maken. Echter het kan ook van kwaad tot erger gaan. Soms kun je precies zien waar je hond zich uitgeschud heeft, op de grond gelegen heeft of aanwezig is geweest. Er ligt een tapijt aan haar. Ook al veeg je meermaals per dag het haar op, het blijft maar komen. Tip: koop een speciale robotstofzuiger van Eziclean, geschikt voor hondenharen (en als beste getest).

Hond is ondervoed

Aan dergelijk haarverlies kan verkeerde voeding ten grondslag liggen; je hond verliest extra veel haar door tekort aan vitaminen en mineralen. Daarbij kan je hond ook ziek zijn zonder dat jij het in de gaten hebt – let zeker op wanneer zijn vacht dof is en hij veel haar verliest. Je hond kan ondervoed raken indien zijn reserves op zijn. Bezoek bij een doffe vacht en veel haarverlies écht even de dierenarts.

Borstelen tijdens de wandeling

Sommige honden raken in de rui aan het einde van de winter, wanneer de dagen lengen en warmer worden. Hier valt weinig tegen te doen. Verliest je hond echt veel haar, koop dan een goede borstel en borstel hem tijdens de dagelijkse wandeling (ver bij huizen vandaan). Je zult zien wat een hoeveelheid haar je wegveegt!

Hond wassen

Het wassen van je hond zorgt dat er veel overtollig (vaak al los haar) uit de vacht verdwijnt. Heb je een bad, dan is een wasbeurt een absolute aanrader. Koop hiervoor speciale hondenshampoo.

Robotzuiger inzetten van Eziclean

Blijft je hond onacceptabel veel haar verliezen zonder aanwijsbare of medische oorzaak, dan is een robotstofzuiger van Eziclean een onmisbare hulp. Hij zuigt niet alleen: hij dweilt ook! Deze fantastische technologie is onmisbaar in een hondenhuishouden. Want niet alleen haarverlies veroorzaakt vuil, ook harige blubberpoten en kwijl zorgen voor een vuile vloer. Doe er dus je voordeel mee!