Hondenuitlaatservices starten? Hier moet je rekening mee houden

Vind jij honden zo leuk dat je van hondenverzorging je werk wilt maken? Dan is het starten van een hondenuitlaatservice wellicht iets voor jou. Maar bedenk wel dat er meer nodig is dan passie om je hondenuitlaatservice succesvol te maken. In dit artikel vertellen we je waar je rekening mee moet houden als je een hondenuitlaatservice begint. Doe er je voordeel mee!

Maak een ondernemingsplan

Bij ondernemen is het belangrijk dat je planmatig te werk gaat. Op die manier is de kans op succes het grootst. Voordat je überhaupt met je bedrijf start, is het daarom belangrijk om een ondernemingsplan op te stellen. Aspecten die je hierin uitwerkt zijn onder andere:

Dienstenaanbod
Prijzen en marges
Concurrentieanalyse
Onderscheidend vermogen
Marketingactiviteiten (wat ga je doen om klanten te werven?)
Investeringsbegroting

Door een ondernemingsplan uit te werken krijg je inzicht in de haalbaarheid van het bedrijf dat je wilt starten. Hoe confronterend dat ook kan zijn. Maak je plan daarom niet mooier dan dat het daadwerkelijk is en laat het door diverse mensen in je omgeving lezen. Vaak krijg je verrassend goede tips of aandachtspunten waar je echt iets aan hebt.

Zorg voor een goede basiskennis over honden

Wanneer je een hondenuitlaatservice start zou je misschien denken dat het voldoende is als je weet hoe je een hond moet uitlaten. Maar het is ook belangrijk om je kennis uit te breiden met medische aspecten. Op die manier kun je mogelijke gezondheidsproblemen en gedragsproblemen bij honden herkennen en daarop inspelen.

Communiceer met je klanten

Hoewel je een hondenuitlaatservice in eerste instantie start omdat je een passie voor honden hebt, zijn het uiteindelijk en baasjes die je klanten zijn. En om hen tevreden te houden is het belangrijk om goed met ze te communiceren.

Zie je dus bijvoorbeeld dat hun hond ziek is? Meld het dan. En heeft de hond zich bezeert? Zeg dan gewoon eerlijk wat er is gebeurd. In principe is het heel simpel: communiceer open en wees eerlijk naar je klanten toe. Op die manier creëer je een lange termijn relatie met een goede vertrouwensband.

Investeer in goede regenkleding

Met een hondenuitlaatservice ben je dag in dag uit in de buitenlucht aan het werk. Maar in Nederland regent het nogal eens. Investeer daarom in goede regenkleding zodat je tijdens je werk niet drijfnat wordt.

Soms zie je mensen ook nog met een paraplu honden uitlaten, maar dat is af te raden. Het is gewoon niet praktisch om maar één hand vrij te hebben om de hond aan de lijn te houden en poep op te ruimen.

Beveilig je bedrijfsbus

Met een hondenuitlaatservice kun je eigenlijk niet zonder een bedrijfsbus. Je rijdt ermee naar je klanten toe en bewaart er je spullen in. Helaas worden bedrijfsbussen regelmatig gestolen. Of er wordt ingebroken en de waardevolle spullen worden meegenomen. Het is daarom aan te raden om je bedrijfsbus te beveiligen. In principe zijn er twee belangrijke vormen van busbeveiliging:

Versnellingsbakslot

Met een versnellingsbakslot vergrendel je de overbrenging tussen de versnellingspook en de versnellingsbak. Daardoor wordt schakelen onmogelijk gemaakt en kunnen inbrekers niet wegrijden met je bus. Een versnellingsbakslot is dan ook één van de best mogelijke sloten om je bedrijfsbus mee te beveiligen en de investering meer dan waard.

Meer informatie over versnellingsbaksloten: busbeveiligers.nl/bearlock-versnellingsbakslot/

Motorkapslot

Een motorkapslot zorgt voor een goede beveiliging van de motorkap. De sloten die standaard aanwezig zijn in bedrijfsbussen zijn namelijk relatief zwak en eenvoudig open te breken. En onder de motorkap bevinden zich allerlei waardevolle onderdelen die criminelen maar al te graag meenemen. Denk bijvoorbeeld aan de accu van je bus.

Met een motorkapslot maak je het criminelen vrijwel onmogelijk om de motorkap nog open te breken en beveilig je de waardevolle spullen die zich onder de motorkap bevinden. Het is daarmee een ideale aanvulling op een versnellingsbakslot.

Tip: vaak kun je een aantrekkelijke korting krijgen als je een motorkapslot en een versnellingsbakslot tegelijkertijd aanschaft.

Meer informatie over motorkapsloten: busbeveiligers.nl/bearlock-motorkapslot/

Tot zover onze tips voor als je een eigen hondenuitlaatservice wilt starten. Mocht je een aanvulling hebben op onze tips, laat het dan even weten en stuur ons een bericht met jouw tip. We plaatsen hem er graag bij.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (Sjoerd Hansen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.