De vachtverzorging van de Goldador

De vachtverzorging van de Goldador

Een kruising tussen een Golden Retriever en een Labrador Retriever is een Goldador. Deze hond heeft een goede verzorging nodig en de vachtverzorging is uiteraard van belang. Een Goldador heeft niet één soort vacht maar dit kan verschillen per hond. De ene hond heeft een kortere vacht de andere een langere of zelfs krullende vacht. Een langere vacht heeft doorgaans meer verzorging nodig om te voorkomen dat het gaat klitten en het de hond gaat irriteren. De hond heeft een dubbele vacht, die bestaat uit een isolerende laag en een bovenvacht die glad is.

Vachtverzorging tips

De belangrijkste tips voor een gezonde vacht bestaan uit:

Borstelen
Wassen en drogen
Plukken en knippen

Borstelen

Begin met het borstelen voor de vacht, voordat de hond gewassen wordt. Door te borstelen worden klitten, vuil en stof verwijderd. Een kortharige hond kan makkelijker geborsteld worden dan een langharige hond. Bij een Goldador is dit per hond verschillend. Er zijn speciale gereedschappen om de hond te borstelen. Bij een dierenspeciaalzaak zijn deze tools te verkrijgen.

 

Wassen en drogen

Het is niet verkeerd om een hond een aantal keer per jaar te wassen. Te vaak wassen is niet goed voor de vacht, omdat dit de natuurlijke beschermlaag aantast. Gebruik een hondenshampoo om de hond te wassen, zodat de beschermlaag niet aangetast wordt. Naast shampoos zijn er ook crèmespoeling verkrijgbaar bij de speciaalzaken voor dieren. Door de haren te wassen worden met name de dode haren van de hond verwijderd.

 

Plukken en knippen

Het is niet nodig om de vacht van een Goldador te knippen. Zeker als het de kortere vacht lijkt op dit van een labrador. Op bepaalde de haren wegknippen kan geen kwaad.

Naast wassen van de hond om dode haren te verwijderen kan plukken nodig zijn. Plukken verwijdert de dode haren en laat de gezonde haren zitten. Als je het goed uitvoert heeft de hond er geen last of pijn van. Als je niet goed weet hoe het moet kun je dit klusje bij een hondentrimsalon laten doen.

 

Door goed te borstelen, wassen en te plukken krijg je de vacht van de Goldador in topconditie. De hond frist ervan op en heeft een fijner leven door deze goede verzorging.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (Kennisdelen.org), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.