Tennis geschiedenis

Veel mensen kennen de sport tennis, maar niet veel mensen weten waar de sport vandaan komt en hoe het zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld. In dit artikel zullen we dieper in gaan op de geschiedenis van de sport en hoe dit heeft geleid tot het tennis van nu.

Tennis is een hele oude sport, het bestond namelijk al in de tijd van de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen. Dit weet men door de muurschilderingen die zijn gevonden waarop tennis afgebeeld werd. Het tennis was toen uiteraard nog heel anders dan hoe we het nu kennen. Een voorloper van het tennis van nu vinden we in de middeleeuwen, rond de 11e eeuw. In Frankrijk speelde men toen het spel Jeu de Paume, dit kun je naar het Nederlands vertalen als ‘spel met de handpalm’. Zoals je ziet werd het spel dus nog niet met het typerende tennisracket gespeeld, maar met de blote hand. Je kunt je voorstellen dat dat niet zo prettig was, zeker toen de ballen beter werden en er harder gespeeld kon worden. Daarom stapten ze over op het gebruik van een slaghout en dit ontwikkelde zich uiteindelijk tot het tennisracket zoals we het nu kennen.

Het eerste wereldkampioenschap Jeu de Paume werd in 1740 gehouden. In die tijd was tennis namelijk een populaire sport door heel Europa geworden. Dit werd later wat minder, de sport verloor de populariteit en veel tennisbanen werden omgebouwd voor andere doeleinden, zoals theaters. Gelukkig is de sport uiteindelijk weer populair geworden en wordt het ondertussen over de hele wereld gespeeld. Er worden ook verschillende grote tennistoernooien gehouden.

Speel je ook graag tennis of lijkt het je na het lezen van dit artikel leuk om eens te proberen? Zorg dan dat je goed materiaal hebt, want dat speelt zo veel fijner. Ben je op zoek naar schoenen, kijk dan eens naar een k swiss tennisschoen en voor goede rackets kun je terecht bij head rackets.

Deze advertorial is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.