Lekker warm in de winter met trendy hondenkleding

Lekker warm in de winter met trendy hondenkleding

Nu de zomer op zijn einde loopt, komen de koudere maanden weer in zicht. Terwijl de blauwe lucht langzaamaan plaatsmaakt voor grijze wolken, worden ook onze zomerse outfits verruild voor lange broeken en dikke truien. Wij zijn echter niet de enige die baat hebben bij warme kleding. Ook veel van onze trouwe viervoeters kunnen tijdens deze koude wintermaanden wel wat extra warmte gebruiken. Het kan dus geen kwaad om bij het shoppen van een nieuwe winterjas, er ook eentje voor je hond aan te schaffen!

Het belang van hondenkleding

Er zijn zeker honden die bestand zijn tegen de winterse temperaturen. Grote honden met een dikke vacht kunnen vaak met gemak een wandeling in de kou doorstaan. De grootte en het ras van de hond, hebben dan ook invloed op de mate waarin ze warmte vast kunnen houden. Kleinere honden, puppy’s en honden met weinig vacht op hun buik, hebben regelmatig last van de lage temperaturen. Ook wanneer honden wat ouder zijn of een slechte weerstand hebben, kunnen ze wel wat hulp gebruiken om droog en warm te blijven. Ze hebben dan ook zeker baat bij hondenkleding die lekker warm is, zoals een dikke trui of een mooie hondenjas.

Daarnaast kan het zeker geen kwaad om honden die prima tegen de winterse kou kunnen, een jack of vest aan te doen. Zowel voor jou als voor je huisdier levert het voordelen op wanneer hun vacht wordt beschermd tegen regen- of sneeuwbuien. Naast dat je huis een stuk schoner blijft, zal ook de hond je dankbaar zijn. Wanneer een hondenvacht nat is, isoleert deze namelijk een stuk minder goed. Zo kan zelfs een echte winterhond, zoals een husky of sint-bernard, het koud krijgen na een fikse regenbui. Een hondenregenjas is dan ook zowel voor grote als kleine honden een nuttig kledingstuk.

Wanneer moet je een hondenjas kopen?

Is jouw hond aan het trillen en heeft het beestje koude oren? Dan heeft je huisdier het hoogstwaarschijnlijk koud. Ook wanneer de viervoeters tijdens koude maanden opgekruld in een hoekje gaan liggen, kunnen ze wel wat warmte gebruiken. Wanneer je op zoek bent naar de juiste kleding om jouw hond tijdens de wintermaanden warm te houden, is het belangrijk dat je rekening houdt met de volgende punten.

Soort kleding: Wat het beste kledingstuk is voor je hond, is onder andere afhankelijk van het doel waarvoor het gebruikt wordt. Zoek je kleding die jouw huisdier aan kan doen wanneer je het beestje gaat uitlaten? Dan is het van belang dat de hond genoeg ruimte heeft om gewoon zijn behoefte te kunnen doen. Een hippe trui, vest of jas is in dit geval een goede optie. Een puppy of een kleine hond, zoals een chihuahua, kan ook binnenshuis baat hebben bij het dragen van een moderne hondentrui. In dit geval kun je zelfs kiezen om het beestje aan te kleden met een warme fleece jumpsuit. Voor een humoristische twist kan je het huisdier aankleden met een Adidog trui of een Superman vest. Deze fleece gevoerde kledingstukken zijn ook nog eens lekker warm. Ook met Kerstmis kun je jouw hond voorzien van een trui die helemaal in het thema past. Een hoodie met originele opdruk of een echt kerstmannenshirt, zorgt ervoor dat de viervoeter helemaal klaar is voor de feestdagen. En mocht het dit jaar wel een witte kerst zijn, dan is het beestje meteen beschermd tegen de kou.
Materiaal: Er zijn vaak verschillende stoffen waaruit je kunt kiezen, wanneer je op zoek bent naar trendy hondenkleding. Een grote hond met een dikke vacht, hoeft natuurlijk geen wollen trui te dragen. Wol isoleert namelijk goed en zorgt ervoor dat het beestje lang warm blijft. Het is dan ook een juist een geschikte stof voor de beesten met een dunne vacht, zoals windhonden. Heb jij een husky of sint-bernard die je toch graag tegen de buien wil beschermen? Dan kun je jouw trouwe viervoeter een regenjack aantrekken. Ook voor puppy’s of kortharige kleine honden is een waterafstotende jas een goede keuze. In dit geval kan je kiezen voor een jas met voering, waardoor het beestje tevens goed warm blijft.
Pasvorm: Kleding voor honden moet vooral comfortabel zitten. Een hondentrui of trendy hoodie mag niet over de grond slepen, maar moet ook zeker niet te strak zitten. Het is dan ook belangrijk om de juiste maat hondenkleding te kiezen, zodat jouw huisdier voldoende bewegingsruimte heeft. Om de perfecte maat hondenjas of -trui aan te schaffen, is het belangrijk zowel de borstomvang als de ruglengte van de hond te bepalen. De ruglengte is de afstand van de nek, tot de plek waar de staart begint. Betreft het een hooggesloten kledingstuk, dan moet ook de nekomvang worden opgemeten.

Trendy hondenkleding

Trendy kleding voor honden kan er zeker voor zorgen dat je huisdier er modieus bijloopt. Een hondentrui of -jas is echter meer dan een fashion statement. Tijdens de koude wintermaanden kan deze kleding honden namelijk de nodige warmte geven. Zelfs dierenartsen bevelen het aan om zieke, oudere of kortharige honden warm te houden door middel van isolerende kleding. Het groeiende aanbod aan hondenkleding zorgt ervoor dat er voor elke soort en maat viervoeter wel een hippe outfit te vinden is. Zo blijft je hond warm én droog en is jouw favoriete viervoeter, net als jij, helemaal klaar voor de wintermaanden.

 

 

 

 

Deze advertorial is geplaatst door (Decision Tree), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.