Veiligheidstips voor op de trampoline

 

Een trampoline is een geweldig stuk speelgoed, zeker nu het steeds lekkerder weer wordt buiten. Toch heeft een trampoline ook wat risico’s voor de veiligheid en gezondheid van kinderen. We bespreken daarom vandaag twee tips die de veiligheid op een trampoline aanzienlijk zullen verbeteren als je ze opvolgt.

 

Leeftijd en gewicht

Hoewel er geen definitieve “veilige leeftijd” is voor kinderen op een trampoline, raden we aan dat geen enkel kind jonger dan drie jaar op een trampoline komt. Zolang echter bepaalde regels en richtlijnen worden opgevolgd, kunt u uw kind op een trampoline introduceren als ze nog maar twee zijn.

 

Als het om gewichtsbeperkingen gaat, moet je kijken naar de grootte van de trampoline zelf. Er zijn bijvoorbeeld trampolines die maximaal honderdvijftig kilo kunnen verwerken, maar er zijn ook trampolines met een maximumgewicht van maximaal vierhonderd kilo. Gewichtsbeperkingen zijn aanwezig om een zeer belangrijke reden, zowel voor veiligheid als duurzaamheid.

 

Als je in totaal tweehonderd kilo springt op een trampoline die maximaal honderdvijftig kilo kan bevatten, is dat niet alleen een grote rode vlag voor veiligheidsoverwegingen, maar het is ook een grote zorg voor de levensduur van de trampoline. Als u zich aan de gewichtsbeperking houdt, blijft uw trampoline langer in leven.

 

Veiligheidsnet

Veel trampolines worden geleverd met een veiligheidsnet voor trampoline, waardoor het de beste keuze is als je kinderen hebt die het gaan gebruiken. Veiligheidsbehuizingen zijn de beste manier om ervoor te zorgen dat uw kinderen niet van de trampoline vliegen en zichzelf verwonden. Ze kunnen worden ingebouwd of u kunt ze samenstellen en bevestigen zodra u het heeft gekocht.

 

Ze zijn ook ongelooflijk duurzaam, kunnen tegen een stootje en houden wie dan ook op de trampoline in de meeste gevallen. Denk er altijd aan om naar de duurzaamheid van de netbehuizing te kijken voordat u een aankoop doet.