Bijzondere bomen

Walnotenboom. De walnotenboom heeft heldergroen blad. Aan de walnotenboom groeien groene vruchten. In deze groene vruchten zitten de eetbare noten. Ongeveer de eerste 15 jaar zullen er nog geen noten in de vruchten groeien. Een walnoten boom houd van kalkrijke en vochthoudende grond. Hij kan ook geplant worden op klei of zand grond. Een walnotenboom kun je het hele jaar door planten zolang het niet vriest of sneeuwt.

Een walnotenboom kan wel tot 30 meter hoog worden. De kroon kan dan wel tot 10 meter breed groeien. Een walnotenboom heeft grote bladeren die wel 25 tot 40 cm lang kunnen zijn. Door dat de bladeren zo groot kunnen worden, is de walnotenboom een ideale schaduwboom. Het geeft namelijk door zijn dichte bladerendek veel schaduw.

De walnoten kunnen meestal tussen september en november worden geoogst. Je kunt de noten handmatig plukken of rapen als ze al van de boom zijn gevallen.

Kijk ook eens bij onze andere bomen zoals siepeer en leiplataan.