Palmbomen van onlinegroen.nl

Palmbomen.

Een palmboom voor in uw tuin. De palmbomen die in Nederland verkocht worden zijn voor het Nederlandse klimaat gekweekt. Dit houdt in dat ze behoorlijk koud resistent zijn en temperaturen rond het vriespunt kunnen overleven. Wel moet de palmboom dan goed droog staan en moet het niet te lang vriezen. Bij vorst van – 6 C of kouder is het verstandig om de palmbomen in te pakken met warmtelint, jute of oude lakens. Zo is de palmboom beter bestand tegen de vrieskou.

Palmbomen halen de sfeer van de Middellandse Zee naar je tuin. Een palmboom kun je in potten planten maar ook in de tuin. Plant u een palmboom in een pot zorg dan wel dat het water uit de pot kan lopen. Palmbomen staan graag op een zonnige plek. Een plek in de schaduw of half schaduw is ook prima maar het moet dan wel een beschut plekje zijn. Een palmboom heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig. Snoeien is alleen nodig als er bladeren geel of bruin zijn. Je kunt er altijd voor kiezen om bladeren die doorhangen er af te knippen. Knip dan de steel af tot 10 centimeter vanaf de stam.

Trachycarpus fortunei

Trachycarpus fortunei word ook wel de Chinese hennep palm genoemd. De Trachycarpus fortunei is een van de meest verkochte winterharde palmbomen. Dit is een palmboom die tegen het Nederlandse klimaat kan. En heeft dus geen warm klimaat nodig om te kunnen groeien. De Trachycarpus fortunei groeit in koel en vochtig weer juist goed. Veel zon en vocht maakt een mooi palmboom. In droge dicht bos plekken leeft de Trachycarpus fortunei. De Trachycarpus fortunei heeft een mooie volle bladkroon en een dikkere stam. Het zijn duurzame bomen. De Trachycarpus is een langzaam groeiende palm in het jeugdstadium. De Trachycarpus fortunei heeft bij de vrouwelijke creme witte bloemen en bij de mannelijke palmbomen gele bloeivorm. De palmboom moet minimaal 2 meter hoog zijn voor hij gaat bloeien. De Trachycarpus fortunei kan wel tot 12 meter hoog groeien. De stam bestaat uit vezels die de een mooi uiterlijk geven. De bladeren van de Trachycarpus fortunei kunnen een diameter van 1,1 meter worden. Ze vormen een donkergroene waaier vorm blad.

 

Olijfbomen.

 

Een boom met olijven. Een pracht voor in de tuin. Een olijfboom is een langzaam groeiende boom. Hij ontwikkeld een dikke stam en heeft lange wortels. Doordat hij deze lange wortels krijgt is het belangrijk om tijdens het planten van olijfbomen hier rekening mee te houden. Na 5 jaar zullen er pas olijven aan de boom groeien. Olijfbomen kunnen honderden jaren oud worden. Olijfbomen houden van zon. Plant ze daarom op een zonnige plek in de tuin. Plant ze op een vocht door latende zand en/of klei grond. Olijfbomen houden absoluut niet van natte grond en dit kan dan ook zeker dodelijk zijn voor een olijfboom. Wel is het van belang dat de grond rond de olijfbomen nooit uitdroogt. Hetzelfde geldt voor olijfbomen in bakken of kuipen geplaats zijn. Zorg dat het water goed uit de bakken of kuipen kan lopen. Snoeien van een olijfboom is niet noodzakelijk. Je kunt losse groei bij jonge olijfbomen bij snoeien maar houd er dan wel rekening mee dat dit ten koste kan gaan van de bloemen. Wil je de boom mooi compact houden dan is het aan te raden om in het voorjaar de lange takken in te korten tot zo 20 cm vanaf de stam.