Dieren en hun wormen

Katten moeten regelmatig ontwormd worden om gezond te blijven. Volwassen dieren zo’n vier keer per jaar. Er zijn verschillende soorten wormen waar een dier last van kan krijgen. Hieronder zijn de meest voorkomende wormsoorten beschreven. De meest voorkomende wormen zijn:

  • Lintwormen
  • Spoelwormen
  • Symptomen

Lintworm

Een lintworm is een platte worm die enorm lang kan worden en in het maag-darmkanaal van de kat leeft. Een lintworm kan komen als de kat zich wast, de kat kan per ongeluk een besmette vlo inslikken waar een lintworm uit kan komen. Voorkom daarom vlooien bij uw kat, een lintworm kan ook veroorzaakt worden door kleine knaagdieren. Als uw kat een besmette rat vangt en opeet kunnen de eitjes zich ontwikkelen in de maag van uw kat.

Spoelworm

Spoelwormen leven net als lintwormen in het maag-darmstelsel van uw kat. Een kat kan geïnfecteerd raken via ontlasting van besmette katten of via de omgeving waar de kat in leeft. Ook via het vangen van een prooi kan een kat besmet raken met spoelwormen.

Symptomen

Er zijn niet altijd duidelijke symptomen waaraan we kunnen herkennen dat een kat wormen heeft. Daarom is het belangrijkst om met regelmaat uw kat te ontwormen. Bij een zwaardere besmetting zal uw kat regelmatig braken of last hebben van diarree Het ontwormen kat is dus erg belangrijk om de gezondheid van uw kat goed te houden.